ЮЛ

Не става въпрос за изкупуване на дела от физическо лице, което е било собственик на капитала. Поради тази причина зададох въпроса си.
С решение на ОС на ЕООД се приема нов съдружник-физическо лице , което изкупува дела на вече създаденото дружество и става едноличен собственик на същото това дружество
С решение на ОС се приема нов съдружник-физическо лице , което изкупува дела на вече създаденото дружество и става едноличен собственик на същото това дружество
Физическото лице изкупува дела от създаденото дружество и става едноличен собственик на капитала
Създадено е дружество с апортна вноска поземлен имот. След около месец, физическо лице изкупува дела и става едноличен собственик на вече създаденото дружество. Следва ли и от кого да се подаде декларация по чл.73 ал.1?
Как следва да се изписва фураж за изхранване на животни- дневно или месечно?
Животновъдна ферма зарежда по 1 път в месеца минимални количества гориво, които се използват за прекарване на храна за животните, без МПС да напуска границите на фермата. С какви документи се отчита разходът на горивото? Необходим ли е отново пътен лист?
Възникна спор относно осигуряване на лице-пенсионер, работещ на ТД и ДУК (уговореното възнаграждение е под МОД) в още три фирми дали може ли да бъде осигуряван по ДУК за работа до 5 работни дни в месеца. Бихте ли ми посочили становище или нещо подобно, законово основано,  от което да е видно, че няма как лице по ДУК да работи само 5 дни, да бъде осигурявано само за тези 5 дни и съответно дължимите ОВ да се изчисляват и внасят върху уговореното възнаграждение, което е значително под МОД?